Strövtåg i hembygden

Är hemmapappa idag. Algot ligger och sover i mammas och pappas säng och Sofie är på begravning. Alltid när det är begravning tänker jag på min morfar. Jag brukade bila med mormor och morfar till vårt landställe Torpet som låg i Värmland. Alltid när vi åkte förbi Fröding-stenen så reciterade morfar Strövtåg i Hembygden av just Fröding. Som en liten hyllning tänkte jag att det kunde vara passande med just versen som står på stenen.

Och här är dungen, där göken gol,
små tösor sprungo här
med bara fötter och trasig kjol
att plocka dungens bär,
och här var det skugga och här var sol
och här var det gott om nattviol,
den dungen är mig kär,
min barndom susar där.

Han var duktig den där Fröding. Han kunde han. 


Kundlunch

Idag har jag blivit bjuden på min första kundlunch. Det känns lite speciellt. Innan har jag alltid bjudit själv. Nu ska jag bli bjuden. Det känns även lite olustigt för det är inte jag som har initiativet. Fast å andra sidan så är det Björn som bjuder. Jag är kund till honom. Det ska nog bli bra.

I övrigt har vi en hel del roliga marknadsföringsgrejer på G på jobbet. Bland annat en blogg (hör och häpna), kill-stickers med tillhörande plansch, små gubbar gjorda som vår logga fast i 3D som vi ska skicka till tex leverantörer och annat smått och gott. Kul att jobba när man får fixa med såna prylar.

Jag har nästan alltid en "i övrigt"-punkt i mina inlägg. Kanske ska sluta med det.

Förbannade, förbenade askmoln

Dag 3,5 av magsjukan. Magkramperna är kvar men övriga "besvär" har i alla fall lagt av. Jag kan numera äta fast föda. Ett steg i rätt riktning.

Någon annan som börjar bli förbannad på askmolnet från Island...eller Island rent generellt för den delen. Jävla skitland som sätter andra länder i klistret hela tiden. Det enda bra som kommit därifrån är Korpen Flyger. Men den var iofs jävligt bra så den förlåter mycket. Men nu börjar jag tröttna.

Tyst blogg

Det är tystare kring Pappasaurus just nu. Det beror på att:

1. Algot har varit magsjuk vilket tar på krafterna så man inte orkar bry sig om att sitta och skriva blogg
2. Jag är själv magsjuk vilket tar på krafterna så man inte orkar bry sig om att sitta och skriva blogg
3. Jag har inte haft så mycket att skriva om.

Kan för övrigt säga att magsjuka definitivt är det effektivaste sättet att gå ner i vikt. Har inte orkat äta någonting ordentligt på 2 dagar.

Vuxet och inte så vuxet

Hej och hallå. Jag har haft en körig förra vecka och därmed helt glömt bort att jag har en blogg. Tokigt värre.

I fredags hade vi firande av förra månadens budget. Vi hade otroligt trevligt. Vi började redan kl 15 med lite spavistelse och champagne. Därefter gick taxin vidare till Pontus by the Sea och ännu mer champagne. Här hade vi provning med ostron och snittar. När vi hade fått så mycket champagne som vi möjligtvis kunde behöva gick resan vidare till Kungsholmen och en riktigt fin trerätters middag. Kl 01:30 snubblade jag alltså in hemma, full som en kastrull och mätt som en plätt.

Dagen efter fick jag respit från pappalivet av Sofie som tog med sin min son ut på fika. Jag vaknade kl 13. Något jag inte gjort på flera år. Efter att ha haft ångest i två-tre timmar lämpade vi av Agge hos gudmor där han skulle spendera natten och fylletåget gick vidare till Ola och Sofie som hade inflyttningsfest. Här vankades det finfint snacks och en hel del öl. När jag vid kl 01 igen kom in i mitt hem ville jag mest dra någonting gammalt över mig. Sagt och gjort, jag drog mitt täcke över mig och sov så tungt att jag inte trodde att jag någonsin skulle kunna komma upp ur sängen när Sofie väckte mig kl 09.

Söndagen innebar ännu lite mer ångest för efter att ha umgåtts med Agge i tre timmar så skulle jag egentligen iväg igen på Hockey. När jag började gå mot tunnelbanan blev jag dock tvungen att vända när min son lite desperat började ropa "pappa kom" och "pappa inte gå". Det skar för mycket i hjärtat helt enkelt så jag spenderade eftermiddagen med att leka med min son och vara ute i solen istället. Ett vuxet och bra beslut kände jag när dagen var slut.

Nu är det ny vecka och nya tag. Dessutom ett nytt kvartal. Vem vet vad det kan innebära.

Nytt på jobbfronten

Tyvärr fick inte Sofie jobbet hon var på intervju för. De tyckte att det kändes som att hon var mer intresserad av ett jobb som informatör/journalist vilket givetvis stämmer. Jag tycker dock att det är tråkigt ändå, vi hade behövt det andrummet som jobbet hade inneburit. Men livet går vidare och det finns fler jobb därute.

I övrigt är det ny månad och ny budget vilket jag firade genom att sälja första dagen. Jag är on fire nu. Kanske borde spela på lotto eller nåt.


Hajjar ni hajar

Ja vi hajjar, vi hajjar allt, hajarna!!!

Sådär ja, nu har ni hört den också. Jag har haft en ok bra söndag. Min härliga fru har sytt ett jättefint kuddfodral, min härliga son har gjort en hel del underhållande saker och slutade dagen med att vägra släppa min hand när han skulle somna. Han inledde för övrigt dagen med att säga "mamma, Algot gofis". Det tyckte jag var fint det.

Anledningen till att jag skriver nu är att jag så officiellt som möjligt vill lova att jag ska börja leva ett nyttigare liv. Jag ska träna mer och jag ska äta bättre. Om jag lovar officiellt så blir det så mycket pinsammare om jag bryter det. Så det så.

I övrigt så torskade gnaget mot örebro på hemmaplan. Sämre än så blir det nästan inte. Men efter förra säsongen så är man ju lite bortskämd.


Påskuppdatering

Sorry för tystnaden. Har varit i Sundsvall och firat påsk och därmed haft begränsad tillgång till Internätet. Nu funkar det dock som det ska.

Har idag varit på IKEA och för första gången inte köpt någonting. Sofie fick med sig sytrådar. Sammanlagt spenderade vi 28 kr. Det har aldrig hänt mig förut. Men det kändes liksom som att jag hade sett allting förut. Det enda jag egentligen ville ha var ett TV-bord som skulle passat hemma hos oss och som hade finfint med förvaring. Men det kostade härliga 2200 kr så det får vänta till nästa månad.

Påsken har för övrigt varit skön. En hel del påskmat och en ny bekantskap i svärmors nya kille. Han var trevlig prick men det blev inte tokmycket bonding direkt. Han och svärmor är lite nyförälskade vilket är mysigt men jag kan tänka mig att det kan kännas lite konstigt för Sofie. Men o andra sidan så verkar svärmor må bra och det är väl huvudsaken.

Nu försöker jag ragga sällskap till AIK-Örebro men det går sådär. Ingen vill gå pga vädret. Töntigt tycker jag.

RSS 2.0