Happy, happy, joy, joy

2 härliga saker har hänt i Pappasaurus liv idag. Dels har min vackra, fantastiska fru blivit kallad till jobbintervju på torsdag och dessutom har jag sjäv satt min månadsbudget. Strålande tider, härliga tider. Sofie har visserligen varken fått eller tackat ja till jobbet men det är jättehärligt att hon blivit kallad till intervju. För att fira har jag ätit lakrits som min alldeles underbara fru köpte till mig idag. Hon är allt bra fin hon.

Vi sitter och tittar på Top Model medan jag skriver det här inlägget. Det är nog ett av de absolut dummaste programmen jag sett. Jag tror att samtliga deltagare i säsongens upplaga egentligen borde klassas som förståndshandikappade. Vissa av dem tror dessutom att de redan är ett föredöme för andra unga tjejer vilket måste sägas är direkt skrämmande. Att de inte omedelbart blir träffade av blixten eller utsätts för något annat gudomligt straff är nästan ett bevis på avsaknaden av en högre rättvis makt.

Sådär ja, nu lyckades jag vara både lycklig och aggressivt raljerande i ett och samma inlägg. En unik förmåga jag har. Jag förstår att ni är avundsjuka. Puss på er.


Min duktiga fru och jag

               


Söndag Kväll

Kvällen till ära har jag gjort en mysig liten playlist som passar för sköna, lugna söndagkvällar. Den heter kreativt nog Söndag Kväll och är väldigt jazz och soulbaserad. Detta kommer sig av att min kära fru ville att jag skulle göra en playlist som utgick ifrån Melody Gardot. Det finns några moderna korn i listan men det mesta är nog från innan 1965 i alla fall med sköna inslag av såväl Nina Simone som Solomon Burke och Chet Baker. Jag gillart skarpt.

För den som är intresserad kan ni ladda ner listan här: Söndag kväll

Den härliga Nina Simone

               


Kräksjuka

Jaha, helgen som jag sett så fram emot blev ett eländes elände med magsjuka och allmän risighet. Men imorgon är det i alla fall nytt kontor. Fräsch som fan ska det bli. Efter att ha suttit i diverse olika halvkällarvåningar i 4 år ska det bli skönt med lite utsikt också. Utsikt över Gamla Stan och Riddarfjärden dessutom. Häääärligt. Nu ska jag bara se till att sätta månadens budget så blir allt finfint.

Här är en fin bild på nya kontoret.

       

Ständigt denna bilprovning

Bilbesiktning är ett jävla gissel. När vi hade saaben så gick den igenom utan anmärkning för att två veckor senare rasa ihop så att det var skrotardags. Vår nuvarande Citroen däremot funkar som den ska men går tamigfan aldrig igenom besiktningen. Börjar bli tröttsamt. Förra året var det fel på bromsarna och i år var det styrleden. Egentligen får vi inte ens köra bilen, förutom till verkstad då förstås. Jag gillar inte bilprovningen helt enkelt. De är inte att lita på.

Jag vill köpa en ny bil. Jag vill ha en fräsig passat eller en Kia. Vi kan ha en omröstning här. Alla ni tio som läser får säga om det ska bli en passat eller en Kia. Tänk på att Kia blir AIK baklänges. Sådant är väldigt viktigt när man väljer bil. Tassap betyder nämligen ingenting. Jag är inte säker på att jag kan ha en bil vars namn inte betyder någonting baklänges.

Wednesday, not TV-day

De lagar svenskt dilamm på TV. Man kan ju bli hungrig för mindre.

Onsdagar är den sämsta TV-dagen. Häromveckan beslutade vi att vi skulle ha TV-fri dag på onsdagar, umgås, prata och vara kärleksfulla. Det höll inte så länge. Det räcker att man har en halvjobbig dag så vill man ju slänga sig i soffan, sunka till sig och bara sluta tänka. Inte bra det där. En bra tradition som vi däremot skaffat oss är att vi brukar lägga oss i sängen vid nio och läsa. Det blir två timmars läsning om dagen nästan. Bra det.

Appropå Sofie så måste jag säga att jag gillar att vara gift. Jag älskar min son och han gör mig ständigt lycklig men någonting som jag alltid blir glad av är när jag tänker på min och Sofies relation. Även om den givetvis har sina irriterande ögonblick, som jag antar att alla relationer har, så är den fylld av väldigt mycket värme och glädje. Jag gillar också att jag känner henne på ett annat sätt än alla hennes kompisar. De kanske har känt henne längre men jag tror att jag känner henne bättre. Jag vet vad som gör henne lycklig, ledsen, rädd, nyfiken osv. Jag behöver tex inte fråga om hon är trött. Om hon börjar klia sig över hela kroppen så vet jag att hon är trött. Jag älskar att jag vet det och jag älskar henne. 

                


I am the walrus

Alldeles nyss hoppade jag fram i vardagsrummet, lite som att jag lekte ponny, och lät som en säl. Jag är inte säker på varför. Goo goo gachoob. 


Historia såklart

I veckan  kommer en av mina favoritfilmer på TV, nämligen Kingdom of Heaven. Jag älskar alla sorters historiska filmer (nåja) och riddarfilmer. Jag läser väldigt mycket historiska romaner och typ äventyrsböcker och då är det härligt att se sådana filmer så att det man läst om blir verkligare på nåt sätt. Av den anledningen ser jag verkligen fram emot en ny serie som går på BBC i England just nu. De har gjort en TV-serie av Svärdet och Spiran. En härligt maffig bok som handlar om byggandet av en katedral på 1100-talet i England. Mycket maktspel, ränksmiderier och som grädde på moset så utspelar det sig under en väldigt intressant tid i Englands historia. Jag längtar verkligen tills den kommer till svensk TV.

För övrigt så sög Arn-filmerna skit. Inte så mycket för att de var annorlunda än böckerna, för det är ju filmerna alltid, utan för att de ändrade och tog bort så konstiga scener och moment som var viktiga för historien.

               


Min casanova till son

Algot och hans flickvän Nina sov bredvid varandra i lördags. Lite tidigt kanske men de var väldigt söta.


Tråkkväll

Jaha, ingenting på TV, ingen bok som jag längtar efter att läsa, ingen direkt hobby att gå loss på och dessutom har Sofie merreberre så vi kan inte sexa heller. Vad gör man då liksom. Det är i sådan här lägen jag önskar att jag hade typ en hobby. Inte en hobby i stil med att samla frimärken eller udda bergarter. Jag skulle vilja ha en källare eller ett "hobbyrum" där jag typ kunde svarva ihop ett skåp, bygga en sänggavel eller nåt i den stilen. Det får helt enkelt vänta tills vi har ett hus. Då jävlar ska jag ta upp en helt sjukt händig hobby. Eller så kanske jag ska ha ett målarrum där jag satt upp ett stafli och målar impressionistiska målningar a la Gaugain eller Monet. Jag skulle måla helt otroliga tavlor som skulle sälja för flera hundra tusen kronor. Jag vill helt enkelt få lite utlopp för min kreativa ådra. Eller så kanske jag skulle börja dreja. Det verkar ju lite kul. Dessutom leder det ofta till sex. Det har jag sett i Ghost.

På TV:n rullar risiga shellmacks-korvar runt i en sådan där mack-korvs-rullare och svettas galet. Det gör ju att man tappar all tro på mänskligheten.

        

Johan bestämmer sig för att läsa

Har precis spenderat söndagskvällen framför en mycket (nåja ganska i alla fall) djup film, nämligen "Veronica bestämmer sig för att dö". Man hör ju direkt på titeln att man inte ska vara på sitt allra soligaste när man ser filmen men så farligt var den inte ändå. Den hade en fin liten slutkläm och poängen med den är väl att man ska ta till vara på livet medan man har möjlighet. Med det färskt i minnet ska jag göra det jag älskar allra mest, jag ska läsa.

Undrar ni förresten hur det gick igår. Det gick finfint. Det enda var att mitt eget kött blev lite segt, men det verkade som alla andras blev helt ok (mitt stod lite längre på spisen). Jag får nog ändå erkänna mig slagen. Någonting gott som kommit ur detta är i alla fall att jag fick tillbaks lite känsla för att laga mat igen. Jag ska definitivt börja göra det lite oftare.

Stifado Arnaki

Idag är det rematch i min och Roberts lilla kocktävling. Jag kommer att få svårt att slå hans middag. Kanske särskilt eftersom jag gett mig fan på att laga grekiskt ikväll. Grekisk mat är väldigt god men den har ju kanske inte hittat in till finrummen ännu. Jag tänker dock göra en lite tillkryddad variant. Sen är det alltid kul att bjuda folk på någonting som de kanske inte ätit förut.

Menyn för kvällen blir i alla fall följande:

Förrätt
Melizanes ke koulokithakia tiganites me skordalia (friterad aubergine och squash med vitlökssås)

Varmrätt
Stifado Arnaki (grekisk lammgryta med schalottenlök och potatis)

Dessert
Baklava me pagoto (Valnötskaka med glass)

Vad tror ni? Det låter väl gott?


Tryggare kan ingen vara

När jag var liten lekte och drömde jag mycket. Om somrarna spenderade jag väldigt mycket tid på min mormor och morfars landställe i Värmland eller i pappas by i Grekland. Grejen med båda Värmland och Grekland var att jag var ganska ensam och fick lära mig att leka och fantisera mycket för mig själv. Visserligen hade jag kusiner som kom förbi då och då i Värmland men jag är en mittenkusin och den av mina kusiner som ligger närmst i ålder är fyra år yngre, vilket är ganska mycket när man är 5-10 år. I Grekland hade jag en syssling som var ganska nära i ålder men då kom språket i vägen istället (jag var duktigare på Grekiska när jag var mindre men ändå aldrig flytande). Jag var helt enkelt tvungen att leka själv.

I Värmland blev det mycket fantasy-aktiga lekar. Jag var Lille Hoppsan den röde (av någon anledning var Lille Hoppsan i den tecknade versionen av Robin Hood min favoritkaraktär). Lille Hoppsan den röde var en väldigt modig krigare som sköt med båge, fäktades och sprang omkring i skogarna överallt. Han var en duktig spårare, någonting jag fått av alla indianberättelser som min morfar läst för mig, och han besatt även magiska förmågor. De magiska förmågorna var inte överdrivet imponerande utan de sträckte sig till att kunna trolla fram banana split och annat gottigt precis när jag ville. Jag gick ofta omkring på ängarna och i skogarna och svängde med svärdet, trollade fram glass och drömde att jag skulle växa upp och bli en riktigt häftig magiker/krigare/kanin klädd i rött. Det blev inte riktigt så.

I Grekland var lekarna något annorlunda. Det gemensamma var det lite krigiska inslaget. Skillnaden mot Värmland var att jag inte hade några ängar eller skogar att springa omkring i så det blev att jag fick utgå ifrån det 100 år gamla stenhuset som mina farföräldrar bodde i. Vad jag däremot hade var ett riktigt häftigt leksaksgevär som verkligen pangade ordentligt och som jag retade gallfeber på de siestande grekerna med. Min grekiska karaktär blev i alla fall en vaktande soldat som satt i sovrumsfönstret eller på balkongen och med ett sinande lager av ammunition pricksköt fiendesoldater som smög sig upp för berget och mellan byns hus. Min soldat var ofta sårad, törstig och utmattad och var verkligen tvungen att uppbåda sina sista krafter för att kunna pricka sina analkande fiender.

Jag trivdes ganska bra i dessa två världar. Jag var nöjd och trygg, till och med när jag var en sårad soldat. Funkar det för alla barn, även för dem som far riktigt illa? Jag hoppas det.

                    


Var sak har sin tid

Min kollega kom in häromdagen med sin 8 månader gamla dotter. Jag fick genast en fråga om jag saknar den tiden med Algot. Jag kunde inte riktigt svara faktiskt och sedan dess har jag tänkt lite på det. Jag har kommit fram till både ja och nej. Jag saknar den villkorslösa tillgivenheten som man kan få av sitt 8 månader gamla barn, känslan av att man är hela hans värld och det mysiga i den enorma tryggheten som han får av att man går med honom i famnen och vaggar honom lite. Däremot saknar jag inte att inte kunna kommunicera ordentligt, att han skriker och man vet inte varför, att behöva mata honom istället för att han äter själv och att hela tiden vara uppmärksam på att han inte tuggar i sig en sladd eller delar av mattan. Det var visserligen mysigt att mata Algot men det är väldigt skönt att man kan äta samtidigt som honom numera.

Jag älskar att se Algot utvecklas. Det är helt otroligt när han börjar formulera meningar, tankar eller när man ser att han leker på riktigt, med ett mål liksom. Det är jättekul att se att han kan underhålla sig själv och man blir helt chockad när han börjar känna igen bokstäver eller börjar räkna. Det är helt enkelt så att allt har sin tid och det gäller att njuta av varje period för den kommer inte igen.

Algot 8 månaderAgge 27 månader


Blixten är hemma

Äntligen! Vi har fått hem Blixten McQueen. För lite mer än en vecka sen lånade Björn och Stina filmen Bilar av oss och Algot har varit olycklig sedan dess. Idag är den hemma igen och Algot sitter i soffan och säger "bilen kör fort" och "tikitao" (Blixten säger alltid chikitao när han blir fotograferad). Han är verkligen helt lyrisk. Då har han ändå sett filmen kanske 15 ggr i sitt unga liv.

När jag inte har någonting bättre för mig brukar jag för övrigt läsa folks kommentarer i bloggar, till artiklar och insändare i typ Metro. Det finns få saker som roar mig så mycket som den ilska som folk kan uppbåda mot allt ifrån barnvagnar på bussar i rusningstrafik till att ungdomars dåliga modekänsla. Kul helt enkelt.

                             

Min smarta son

Har haft en fantastisk helg. Den började fint med LeRouge, middag med Björn och Stina och fantastiska lammracks. Den gick vidare i shopping med Gurra G, fika hemma med Robban och Katarina och sedan Melodifestivalmys med räkor. Igår fortsatte det med mysig vinter/vårpromenad, Allsvensk premiär (skitmatch men kul ändå) och sedan vampyrfilm och Tacos på kvällen. Sammantaget en av de bästa helgerna jag haft på länge.

Jag har haft en del funderingar kring barns tankegångar på sistone. Algot är duktig på att minnas saker och duktig på att prata. Det underliga är att om man tex frågar vad han gjort på dagis under dagen så kan man få en redogörelse för vad som hände för två veckor sedan. När man påminner om vad som hänt under dagen (för Sofie frågar oftast lärarna det) så kommer han igåg det också men det som hände för två veckor sedan är det som fastnat i minnet. Likadant så kan han börja prata om saker som man själv knappt kommer ihåg men som hände för en månad sen eller någonting som jag och Sofie pratat löst om som han då snappat upp. Tex har han snappat upp att mormors pojkvän heter "hamburgersson" (han heter någonting liknande men Algot har uppfattat det som Hamburgersson) vilket han helt plötsligt började prata om en dag. Det är helt klart livsfarligt att tala fritt inför honom nuförtiden i alla fall. Man vet ju aldrig vad han snappar upp. Det hade i alla fall varit intressant att läsa lite mer om barns tankegångar och psykologi. Tror nämligen att min son är smartare än de flesta barn.

Nu är det spöket Laban på TV. Shit va bra det är.

              


Min trötta son

Vi har fått hem en trött pojke. Istället för att kaxa tillbaks när Sofie blev sur på honom så började han gråta och säga "mamma inte arg". Jag tyckte givetvis synd om honom. Hoppas att han inte sätter det där i system för det kommer jag nog inte att kunna stå emot. Jag ser inte fram emot när han börjar lära sig att manipulera oss. Jag tror nämligen att han kommer att bli bra på det.

Nu är det shoppingdags. Gustav, Algots gudfar, och jag ska träffas på byn och fixa en vårjacka till honom. Jag ska fixa lite jobbgrejer. Inte riktigt lika kul men man får passa på när det går.

Någon som gillade min vårplaylist?

När fotbollen börjar är våren här

Imorgon är det premiärdags för AIK. Har ett sponsrat årskort till Norra i år. Är skönt på många olika sätt. Dels slipper jag be Sofie ta ut pengar varje match (har ingen kod till mitt kort) men jag behöver heller aldrig känna att jag inte har råd att går eller att det kanske finns något viktigare att göra när det är matchdag. Det finns egentligen rim och reson i att vuxna män står på en fotbollsstadio och skränar för fulla muggar men jag ser verkligen fram emot det.

Igår hade vi en mycket trevlig kväll. Vi gick ut med Björn och Stina till LeRouge där de bjöd på middag. Jag älskar LeRouge. Maten, inredningen och atmosfären. Jag åt otroligt goda lammracks. Till dessert hade vi tänkt gå till Ben&Jerrys -butiken i Gamla Stan men de hade lyckats stänga för tidigt. Istället blev det lite dessert borta vid S:t Eriksplan och några drinkar. Funkade alldeles utmärkt det också.

Har suttit och gjort en vårig playlist, vårig i mitt tycke i alla fall. Mysigt. Den kommer här för den som är intresserad: Vårplaylist

    

Min arga son

Min son var arg på mig igår. Jag röt till efter att han slagit mig med en plåtbil i ansiktet. Han vägrade försoningskramas och var till och med arg på mig i sömnen sen. I morse ville han inte heller eskimåpussas (det vill han alltid på morgonarna) förrän...Sofie utbrast i ett "min pappa". Då blev han jätteirriterad och sa "neeee min pappa" och så fick jag en kram och en extreeeemt blöt puss. Det var mysigt.

Min kaxiga son

Min son är fantastiskt rolig. Han har börjat med ett nytt uttryck som han säger titt som tätt. "bocka, bocka" utbrister han snabbt helt plötsligt. Vi har ingen aning om var det kommer ifrån. Jag gillart skarpt.

Han har även blivit lite skönt uppkäftig. I morse när Sofie frågade om frukosten var god slog han ut med armarna och sa "vem vet". Om jag dessutom frågar någonting i stil med "var är boken då" så ler han och säger med lite kaxig ton "var är den då" och tycker att han härmas. Askul.

Idag har varit en bra dag förresten. Jag har sålt två fräsiga event och är tamigfan på G nu.

                

Tennisproffs

Idag kom det. Första gemet vunnet mot Björn. Mycket skönt att åtminstone ha ett gem i bagaget. Kämpar man tillräckligt länge och ligger i så kommer det till slut. Hoppas att det gäller annat i livet också. Att det sen kom lite halvtaskiga gem gör ingenting. Jag vann i alla fall ett. Det har varit så många på gränsen den senaste tiden att det verkligen var dags. Heja mig.

Jag tycker förresten att reglerna i melodifestivalen bör göras om och då särskilt reglerna i andra chansen. Varför måste de mötas i semi osv. Det är ju helt ologiskt. Det logiska borde vara att tittarna får rösta fram sin favorit av alla åtta. Då hade det blivit mer representativt för vad det svenska folket verkligen tycker om. Någon bör tala om detta för Christer Björkman. Han är för gammal för att styra en musiktävling enligt min mening. In med lite nytt fräscht tänk istället.

Puss på er.

7 saker om mig

Jag har blivit utmanad att berätta 7 saker om mig själv och eftersom det småtjatas lite om att jag ska skriva det så kommer listan här.

1. Jag kan inte se skräckfilmer på bio. Jag är alldeles för lättskrämd för det och vill kunna sitta säkert hemma i soffan där jag kan blunda precis så mycket som jag vill och sänka volymen om jag skulle känna att det behövdes.


 
2. Jag har skrivit väldigt mycket "svåra" dikter i mitt liv. När jag var runt 16-17 trodde jag att jag var en fullfjädrad poet och dessutom att jag var otroligt djup. Jag kan inte läsa dessa dikter idag utan att vilja sjunka genom jorden. Men jag fick i alla fall hångla någon gång genom det. Ännu en gång, inget ont som inte för någonting gott med sig.3. Jag har spelat i band i kanske 5-6 år. Bandet hette lite olika saker under åren men går numera under namnet foRÄVer. Ganska töntig namn men vi hade sjukt kul. Vi spelade på någon 50-års fest, någon studentskiva och gjorde även en bejublad spelning på puben the Fox and Badger.

4. Jag har tränat jujutsu i ca 2-3 år och uppnådde bältesgraden orange (har jag för mig). Jag tröttnade dock eftersom vi aldrig fick lära oss någonting riktigt ballt som tex rundsparkar och att slåss med katanas.

 

5. Jag gillar verkligen inte när folk jag halvkänner ska kramas. Det gör mig väldigt obekväm. Framför allt för att jag aldrig vet om de kommer att gå för kramen eller handslaget. Min misstanke är att samma människor känner av att jag blir obekväm och därför även själva känner sig smått obekväma. Att krama människor man träffat en gång förut är ett otyg som borde stoppas.

6. Jag är väldigt stolt över att jag börjar bli gråhårig. Jag börjar få riktigt grå tinningar vilket gör att jag känner mig vuxen när jag ser mig själv i spegeln. Jag ser dock fortfarande mig själv som typ 20.

7. Jag har ärvt mitt intresse för historia av min kära morfar som var väldigt allmänbildad och brukade sitta och berätta dels om historia men även annat intressant. Morfar gillade svensk historia men gillade verkligen att berätta om antiken för mig. Jag är därför lite av en specialist på dels antiken men även svensk stormaktshistoria. Jag kan även (onödigt nog) rabbla alla kungligheter från Gustav Vasa till nuvarande kungen i ordning, inklusive förmyndarregeringar.Lördagsmusik

Jag har på Sofies begäran satt ihop en playlist för en soligt vacker lördag. Det blev en hel del gammal 50-tals rock, soul och lite sköna raspiga jazzröster såsom Billie Holliday och Nina Simone. Jag gillar den skarpt. Det började egentligen med att Sofie ville höra Did I tell you med Jerka Williams och att jag skulle utgå ifrån den. Ska nog börja utgå ifrån en specifik låt lite oftare. Man vet aldrig var man hamnar.

Vi har haft kusinbesök här idag. Vi har nämligen suttit hundvakt åt Sofies systers hund Kinjo. En jättefin eskimåhund (eller vad de heter). Blev en natt extra då Sofies systers familj satt fast på Östersjön på Silja Galaxy. De körde en skön svennekryssning. Länge sen jag var på en sådan. Kanske är dags igen. Tror dock att jag kanske skippar den värsta dräggfyllan i sådant fall. Den som kommer vid 22-23 rycket på kvällen.

Appropå musik igen så måste jag säga att om jag hade en cabriolet och skulle köra en skön sommarcruise någon gång så är det nog My Girl med the Temptations som kommer ljuda ur högtalarna.

Nu är det dags för solskenspromenad med Björn och Stina. Kanske en brunch på det, vem vet.

                    


Pottupdate

Idag har det gjorts stora framsteg i Algots lilla värld. Han har kissat på pottan för första gången. Han kom inspringande i sovrummet och ropade "Algot kissa pottan" och var helt otroligt stolt. Så vaknar jag gärna fler morgnar. Kanske inte med precis samma utrop för om han ropar det när han är tolv så är det lite obehagligt.

I övrigt så har jag haft en utmärkt dag med en massa utmärkta idéer. Jag har tex kommit på ett finurligt sätt att få en av våra potentiella kunder att se till att vi kommer in i deras system (vissa företag kan man bara fakturera om man är godkänd leverantör i deras system). Tänker dock inte avslöja min finfina plan här. Jag vill inte att någon ska sno dem. Jag känner mig kreativ och jag hoppas att det håller i sig.

Får passa på att ge en shout out till Ola och Sofie också. Grattis!!

Städhjälp

Jag har länge funderat på att skaffa städhjälp hemma. Det skulle vara så otroligt skönt och vi skulle slippa ännu ett stressmoment i vardagen. Dessutom blir jag lite extra sugen när jag hör historierna som min chef berättar om sin polska städerska Lola. Hon verkar vara en färgklick i vardagen och han har under tiden som han han nyttjat hennes städtjänster fått följande två sms:

nr 1. your small table for alcohol is broke, you lost three bottles (de har tydligen ett litet sidobord hemma med spritflaskor på som Lola pajade, hon tyckte minsann inte att hon behövde betala för varken bordet eller flaskorna heller)

nr 2. I am under your door, so close. We have mistake (detta lyckades vi inte koda om till förståelig engelska)

Dessutom är hon tydligen lite dryg. Hon har betalt för att stryka hans skjortor men känner tydligen inte för att stryka alla utan stryker så många som hon har lust att stryka. Otroligt charmigt måste jag säga. Jag gillar henne skarpt. Hon verkar klipsk. Att göra precis som man känner för är klipskt. 

En fråga: ser städerskor ut som de gör i amerikansk film? I sådant fall kommer jag nog aldrig få skaffa en städerska.

  

Facebook

Facebook...jag har varit med ett tag, gått igenom "vampyrer mot varulvar"-fasen och har otroligt många "vänner" till min fina profil. Men på allvar, vad är det till för? Det enda man egentligen vinner på det är någon form av torftig reunion med gamla skolkamrater som man avsiktligt inte haft kontakt med på 10 år. Jag köper inte konceptet. Bloggar har jag köpt (uppenbarligen) och jag köper även twitter i viss mån men facebook köper jag fan inte. Om man känner behovet att genom sin profil meddela alla vad man gör flera gånger om dagen så kan man ju använda tex twitter. Och varför vill man egentligen dela bilder av sig själv och sin familj till 150 personer som man inte ens orkat bemöda sig att fortsätta ha kontakt med. Frågan är om jag inte ska stänga ner min profil. Men vad händer då? Finns jag inte längre då? Facebook är förmodligen ytterligare ett av satans påfund. Han är klipsk den jäveln. Han har tex flera fantastiskt roliga namn såsom djävulen, belsebub, lucifer och Bill Gates. Det är klipskt. Roliga namn är klipskt.

I övrigt så är Iprens nya fantomen-reklam typ bättre än den spelfilmen om fantomen som kom för 12-13 år sedan. Är inte det lite tragiskt?

Imorgon funderar jag på att förolämpa en kund. Inte för att sälja utan för att göra mig själv glad.

                                

Födelsedagshelg

Helgen har varit fylld av födelsedagsfiranden. I fredags firade Sofie sin mor, i lördags firade vi Björn och Nils och i söndags var det dags för Albert. Vad jag upptäckte är att 4 födelsedagsfiranden är precis faktiskt är alldels utmärkt trevligt. Jag var lite orolig innan helgen men i slutändan så är det ju så att man får 4ggr tårta, 4 ggr födelsedagssång, 4 ggr trevligt umgänge. Tror dock att det kan bli mycket att köra så många firanden varje helg.

Veckan har börjat helt ok. Har budgetuppföljningsmöte imorgon och det ser jag väl inte fram emot. Men det måste ju komma så det är bara att bita i det sura äpplet.

Nu ska jag garva åt keno-uppläsaren. Vi hörs.


RSS 2.0